Anunt CNAS: noutati privind plata obligatiilor catre FNUASS

Casa Nationala de Asigurari de SanatateCNASFNUASS
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Comunicat CNAS: Masuri pentru facilitarea achitarii obligatiilor catre FNUASS

Avand in vedere situatia aparuta la inceputul lunii ianuarie la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate in calitatea sa de administrator al sistemului de asigurari sociale de sanatate face urmatoarele precizari si comunica masurile luate pentru eficientizarea activitatilor si reducerea timpilor de asteptare, astfel:

1. Persoanele fizice care au obligatia sa achite lunar contributiile catre FNUASS au in prezent, mai multe variante de plata: prin mandat postal, prin O.P. la CEC-Bank sau prin intermediul celorlalte banci, nu numai prin plata directa la ghiseu.

Aceasta procedura functioneaza cu succes in celelalte judete.

2. Angajatorii care trebuie sa depuna declaratiile lunare obligatorii au posibilitatea raportarii printr-un formular on-line aflat pe site-ul Casei de Asigurari Sanatate a Municipiului Bucuresti www.casmb.ro pentru a nu se mai deplasa personal la sediul CASMB si pentru a se evita aglomeratia din fata ghiseelor.

3. In cazul persoanelor care solicita adeverinte de asigurat necesare la medicii de familie sau pentru a beneficia de alte servicii medicale, CNAS a creat o noua procedura pentru separarea etapelor de depunere si eliberare a formularelor, precum si facilitatea de verificare on-line a statutului de asigurat.

4. In vederea eficientizarii activitatii de relatii cu asiguratii, la recomandarea Casei Nationala de Asigurari de Sanatate, CASMB a organizat ghisee suplimentare, a prelungit programul de lucru in zilele lucratoare si a decis ca in ziua de vineri, 21 ianuarie 2011, in intervalul orar 10.00-13.00, sa existe program cu publicul .

5. De asemenea, in vederea preluarii declaratiilor angajatorilor exista posibilitatea predarii fisierelor de raportare, urmand ca procesarea acestora in sistem sa se produca ulterior si nu la ghiseu in momentul predarii efective, fara ca persoanele depunatoare sa mai astepte la cozi.

Obligatia Persoanelor Juridice (PJ) si a Persoanelor Fizice Autorizate (PFA) de raportare a declaratiilor FNUASS la CAS poate fi realizata prin transmiterea fisierelor de raportare prin e-mail.

Aceasta operatie se realizeaza utilizand o aplicatie electronica care poate fi preluata gratuit de pe site-ul CNAS www.cnas.ro .

Transmiterea raportarii se realizeaza in deplina siguranta, in mod securizat, prin criptarea automata a acesteia de catre aplicatia de raportare. Pentru realizarea criptarii se va folosi un cod (numit 'Cheie de Activare'), generat automat de pe site-ul CNAS.

Procedura care trebuie urmata de angajator pentru efectuarea raportarii prin e-mail este urmatoarea:

- se descarca aplicatia pentru trimiterea raportarii (numita SIUI-ANGAJ 2.0) de pe site-ul CNAS, de la adresahttp://siui.casan.ro/cnas/download/dbf-2-email .

- la adresa http://siui.casan.ro/cnas/manuale/dbf-2-email potfi gasite 'Manualul de instalare' si 'Manualul de utilizare', cu instructiuni complete privind instalarea si utilizarea aplicatiei

- pentru obtinerea 'Cheii de Activare' de la CASMB , PJ si PFA trebuie sa apeleze site-ul CNAS la sectiunea 'Interfata SIUI on-line' prin introducerea codul fiscal (sau CUI) sau prin introducerea sau C.N.P.-ului reprezentantului legal. Codul de activare este obtinut pe un document ('Conventie') care va fi semnat in 2 exemplare, dintre care unul ramane la CAS, iar celalalt la PJ/PFA

- raportarile se trimit la adresa raportari@siui.ro, unde sunt preluate si prelucrate automat in SIUI.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Casa Nationala de Asigurari de SanatateCNASFNUASS

Data aparitiei: 21 Ianuarie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Anunt CNAS: noutati privind plata obligatiilor catre FNUASS Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]