Facilitatile legate de somajul tehnic, sub lupa Guvernului

somaj tehniccodul munciisindicateprotestecontributii sociale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prim-ministrul Emil Boc a declarat ca in acest moment se fac evaluari guvernamentale privind necesitatea introducerii facilitatilor legate de somajul tehnic si in anul 2011.

Intr-o dezbatere privind Codul muncii, la Grupul de Dialog Social, un reprezentant patronal i-a cerut premierului sa reintroduca si in 2011 facilitatile oferite companiilor la trimiterea salariatilor in somaj tehnic, pentru a diminua pierderile.

"Se fac evaluari concrete in acest moment pentru a vedea daca se impune aceasta masura sau daca poate fi folosita in alte scopuri. (...) Rezervele bugetare nu sunt nelimitate", a spus Boc.

In 2009 si 2010, Guvernul a oferit firmelor si angajatilor trimisi in somaj tehnic posibilitatea de a nu plati contributiile sociale pe perioada acestei proceduri.

El a mentionat ca Ministerul Muncii lucreaza si la un proiect de lege privind insertia sociala, care va fi adoptat dupa Codul muncii.

In ceea ce priveste protestele anuntate de sindicate pentru 16 martie, Emil Boc a precizat ca Guvernul va incerca sa explice sindicalistilor ca viitorul Cod al muncii "nu va avea de a face cu sclavagismul":

"Dreptul la protest este garantat si recunoscut in Romania. Eu cred ca pana saptamana viitoare si saptamana viitoare vom continua dialogul social si vom explica inca o data romanilor ca noul Cod al muncii nu are nimic de a face cu sclavagismul, cu cea ce spun unii lideri de sindicat, ca romanii vor lucra 14-16 ore pe zi in mod obligatoriu.

Deci, toate aceste afirmatii sunt false, nu au acoperire si le vom explica atat cat putem ca acest nou Cod al muncii va permite fiecarui roman sa-si gaseasca loc de munca, sa-si gaseasca loc de munca mai usor, iar cei care angajeaza sa ii poata mai usor angaja pe cei care vor sa munceasca" (Sursa: Agerpres)

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
somaj tehniccodul munciisindicateprotestecontributii sociale

Data aparitiei: 11 Martie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Facilitatile legate de somajul tehnic, sub lupa Guvernului Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]